Poolse picknick anno 2009

Poolse picknick anno 2009 Lesko. Een familiepicknick in Lesko, een stad in het zuidoosten van Polen. Dichtbij de barbecue staat een Polski Fiat en even verderop bij de waterkant een Zhiguli (Lada). Het zijn vooral de auto’s die fotograaf Martin Roemers fascineren. De Nederlandse fotograaf heeft een serie foto’s van auto’s uit het Oostblok gemaakt, om zo het leven in Oost-Europese landen van nu te laten zien, twintig jaar na de val van de Berlijnse Muur. De fotoserie van Roemers is vanaf vandaag te zien in een expositie in café de Engelbewaarder in Amsterdam. Roemers raakte tijdens zijn reizen door de voormalige Oostbloklanden geïnteresseerd in de uiteenlopende autotypes, de bijbehorende verhalen en de namen. Hij fotografeerde de Zapharozhets, Pobyeda, GAZ, ZIL, Lada, Moskvitch, Skoda, Polski Fiat, Wolga, tot en met de Lincoln en Bugatti van de nieuwe rijken. Auto’s die hij vastlegde in Rusland, Moldavië, Tsjechië, Wit-Rusland, Bulgarije, Polen, Oekraïne, Georgië, Hongarije, Kosovo en Servië. Eerder maakte Roemers foto’s van de laatste dagen van de productie van de Trabant, het symbool van de DDR, en de schuldige verlaten militaire landschappen van de Koude Oorlog. De expositie ‘Voorwaarts! Auto’s in het Oostblok’ opent vandaag en is tot 15 juli te zien in café de Engelbewaarder, Kloveniersburgwal 59, Amsterdam. Foto Martin Roemers Polen, Lesko, Bieszcady, Karpaten Poolse toeristen picknicken bij de rivier. Links een Polski Fiat, rechts een Russische Zhyguly, exportnaam Lada. Europa oost, Oost-Europa, Europese Unie, EU, recreatie, vakantie, zomer, water, toerisme, natuur, milieu, picknick, auto, verkeer, familie, gezin, Polski Fiat (links), Lada, kinderen, zwemband, barbecue, Poland, Lesko Polish tourists recreate near the river. Europe east, European Union, EU, environment, nature, water, lada, polski fiat, car, cars, traffic, summer, vacation, recreation, barbecue, play, family, picknic, Eastern Europe, family Foto: Martin Roemers Roemers, Martin

Een familiepicknick in Lesko, een stad in het zuidoosten van Polen. Dichtbij de barbecue staat een Polski Fiat en even verderop bij de waterkant een Zhiguli (Lada). Het zijn vooral de auto’s die fotograaf Martin Roemers fascineren. De Nederlandse fotograaf heeft een serie foto’s van auto’s uit het Oostblok gemaakt, om zo het leven in Oost-Europese landen van nu te laten zien, twintig jaar na de val van de Berlijnse Muur. De fotoserie van Roemers is vanaf vandaag te zien in een expositie in café de Engelbewaarder in Amsterdam.

Roemers raakte tijdens zijn reizen door de voormalige Oostbloklanden geïnteresseerd in de uiteenlopende autotypes, de bijbehorende verhalen en de namen. Hij fotografeerde de Zapharozhets, Pobyeda, GAZ, ZIL, Lada, Moskvitch, Skoda, Polski Fiat, Wolga, tot en met de Lincoln en Bugatti van de nieuwe rijken. Auto’s die hij vastlegde in Rusland, Moldavië, Tsjechië, Wit-Rusland, Bulgarije, Polen, Oekraïne, Georgië, Hongarije, Kosovo en Servië.

Eerder maakte Roemers foto’s van de laatste dagen van de productie van de Trabant, het symbool van de DDR, en de schuldige verlaten militaire landschappen van de Koude Oorlog.

De expositie ‘Voorwaarts! Auto’s in het Oostblok’ opent vandaag en is tot 15 juli te zien in café de Engelbewaarder, Kloveniersburgwal 59, Amsterdam.