Overige films

Bridget Jones: The Edge of Reason (Beeban Kidron, 2004, VS/Fra/Eng/Dui/Ier). Tweede film over de single die worstelt met calorieën, nicotine en alcohol werd een zeldzaam belegen en oubollige aangelegenheid. Anders dan in de boeken van Helen Fielding wil de film vooral geruststellen: ja lieve kijkertjes, ook klunzige meisjes raken nog wel eens aan de man. Meestentijds gebeurt er niets: wat grappen en uitgesponnen romantiek op hits van Kylie Minogue en Annie Lennox. Weer met Zellweger, Firth en Grant. RTL5, 20.30-22.30u.

Open Range (Kevin Costner, 2003, VS). Poging om de zieltogende western nieuw leven in te blazen analyseert de karakters van Boss (Robert Duvall), Charley (Costner) en Button (Diego Luna), die als ‘vrije grazers’ met een kudde koeien over de prairie trekken, die inmiddels grotendeels in bezit is genomen. Vrijbuiters versus de grootgrondbezitters, zelfbeschikking versus regels – eens de progressieve waarden van de western als Amerikaans genre, maar nu doen ze eerder conservatief aan. RTL7, 20.30-23.10u.

Godsend (Nick Hamm, 2004, VS/Canada). Moderne variant op The Omen. Dokter Robert De Niro kloont een overleden zoontje van acht. Maar dat nieuwe ventje blijkt niet helemaal in orde. RTL8, 20.30-22.30u.