grote bruine envelop

grote bruine envelop Op mijn zoektocht naar stemmen voor het hoorspel De Rode Haring, dat ik aan het maken ben naar aanleiding van de rode kromme tentharing die ik teruggestuurd kreeg, meldde zich één iemand van een vriendinnenclubje. Zij had haar stem achtergelaten op mijn speciaal geopende telefoonlijn. De vrouw hoopt dat haar vriendinnen ook gaan bellen. Want het is hartstikke spannend allemaal: door de telefoon met z’n allen auditie doen.
grote bruine envelop Op mijn zoektocht naar stemmen voor het hoorspel De Rode Haring, dat ik aan het maken ben naar aanleiding van de rode kromme tentharing die ik teruggestuurd kreeg, meldde zich één iemand van een vriendinnenclubje. Zij had haar stem achtergelaten op mijn speciaal geopende telefoonlijn. De vrouw hoopt dat haar vriendinnen ook gaan bellen. Want het is hartstikke spannend allemaal: door de telefoon met z’n allen auditie doen.

Op mijn zoektocht naar stemmen voor het hoorspel De Rode Haring, dat ik aan het maken ben naar aanleiding van de rode kromme tentharing die ik teruggestuurd kreeg, meldde zich één iemand van een vriendinnenclubje. Zij had haar stem achtergelaten op mijn speciaal geopende telefoonlijn. De vrouw hoopt dat haar vriendinnen ook gaan bellen. Want het is hartstikke spannend allemaal: door de telefoon met z’n allen auditie doen.

Het deed me denken aan mijn vriendschap met Niels. Met hem zou ik samen aan het schooltoneel meedoen. Maar Niels haakte opeens af. Gelukkig heb ik toen zelf de telefoon gepakt en me aangemeld.

Het is dezelfde Niels met wie ik samen na het eindexamen op interrail zou gaan. Met de trein naar Oost-Duitsland en Roemenië. In 1990. We hadden bij hem thuis met een kaart op tafel een route gepland. En toen kwam ik hem tegen in de stadsschouwburg. In de pauze. Hij kwam bij me staan en zei: „Zeg, weet je het al? De interrail gaat niet door.” Of ik het al wist? Nou volgens mij was de helft van de groep-van-twee nog niet op de hoogte. Zo luchtig mogelijk vervolgde hij zijn monoloog: „Ik ga met Ronald en z’n ouders mee naar Spanje. Die betalen. Wel zo makkelijk.” Ja, je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken natuurlijk.

    • Chris Bajema