Film van de dag

Rebecca Romein in Femme Fatale, een elegante ode aan de film noir. scene uit de film Femme Fatale (2002) FOTO: Paradiso
Rebecca Romein in Femme Fatale, een elegante ode aan de film noir. scene uit de film Femme Fatale (2002) FOTO: Paradiso Paradiso

Femme Fatale. Deze elegante ode aan de film noir van Brian De Palma begint met een juwelenroof tijdens het filmfestival van Cannes, dat vanavond voor de 62ste keer van start gaat. Net als De Palma’s andere films staat ook deze bol van spiegelingen in de plot en wordt weer veel naar andere films verwezen. De Palma leeft zich naar hartelust uit in Femme Fatale, dat zich na de opening in Cannes voor het merendeel in Parijs afspeelt. De femme fatale wordt gespeeld door Rebecca Romijn-Stamos, een Amerikaans model van Nederlandse afkomst. Ook met Antonio Banderas. (Brian De Palma, 2002, F), Canvas, 20.40-22.30u.André Waardenburg

    • André Waardenburg