Dromerige, megalomane hangmathiphop-fantasieën

cd Hiphop * * * * Rick Ross: Deeper Than Rap Def Jam/Universal
cd Hiphop * * * * Rick Ross: Deeper Than Rap Def Jam/Universal

cd Hiphop * * * *

Rick Ross: Deeper Than Rap

Def Jam/Universal

Dames en heren, er is onrust in hiphopland. Het schijnt dat rapper Rick Ross uit Miami niet, herhaal niet, in zijn eentje de volledige drugshandel in de VS controleert. Hij heeft een lullig baantje als gevangenisbewaker gehad en daar zijn foto’s van. De opwinding in de hiphopwereld is groot. Straks blijkt nog dat al die andere hiphopmiljonairs hun megalomane verhalen ook goeddeels uit de welgemanicuurde duim hebben gezogen! De fictie van Ross verkoopt er vooralsnog niet minder om. Na zijn eerste twee albums, kwam ook dit derde album op 1 binnen in de Amerikaanse albumhitlijst.

Het is namelijk fantastisch naar zijn grootheidswaanzinnige verzinsels te luisteren. In de droomwereld van Rick Ross schijnt altijd een felle zon, komt elke vrouw ter plekke klaar wanneer hij een glimp laat zien van zijn enorme bierbuik en vaart hij gemoedelijk met zijn jacht naar Jamaica om een voetbalveld wiet in te slaan en vervolgens naar Barbados voor de overige boodschappen. Het is loom pompende hangmathiphop met kleurrijke klanken en altijd een zonnig randje, met lekker luie raps die gierend over de top zijn, vaak aangevuld met een goed ingepast toefje r&b. Lariekoek, maar wel zeer smakelijk bereide lariekoek.

Saul van Stapele

    • Saul van Stapele