Buien

Vanuit Frankrijk arriveren langzaam gebieden met buien, maar de noordelijke provincies blijven voorlopig droog. Vrijdag worden ook daar enkele buien verwacht. Een krachtig hogedrukgebied bij de noordwestkust van Noorwegen zorgt voor de vertraging van de buien. De combinatie met een lagedrukgebied boven Frankrijk veroorzaakt een oostelijke bries, die droge lucht aanvoert. Vooral in de noordelijke provincies is dat goed te merken, met overdag lage relatieve luchtvochtigheid.

Vanavond en vannacht blijft het in de noordelijke helft overwegend helder, met in het zuiden en westen enkele wolkenvelden. In Zeeland, Brabant en Limburg vallen verspreide (onweers)buien. Temperaturen dalen: van 7 graden in Groningen tot 13 in Zeeland.

Morgen is er opnieuw een tweedeling tussen het noorden en zuiden. Dat betekent voor de zuidelijke provincies wolkenvelden en buien, mogelijk met onweer.

Het noorden krijgt zonnige perioden en droog weer. De middagtemperatuur komt uit op 17 graden in het Waddengebied tot 20 in het binnenland. Er waait een matige tot (vrij) krachtige oostelijke wind, rond kracht 4.

Vrijdag en ook tijdens het weekend vallen naar verwachting overal een aantal buien. Plaatselijk kan nog onweer voorkomen.

De temperatuur loopt in het binnenland op naar 16 tot 19 graden.