Boete geëist voor hulp bij zelfdoding

Almelo. De officier van justitie in Almelo heeft gisteren een geldboete van 25.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk geëist voor hulp bij zelfdoding door de Stichting Vrijwillig Leven. De stichting was betrokken bij het overlijden van een 80-jarige Parkinsonpatiënte uit Almelo. Zij overleed op 24 november 2007 in verpleeghuis Eugeria in Almelo nadat zij een dodelijk drankje had ingenomen in het bijzijn van haar zoon en voorzitter Gerard S. (72 jaar) van de Stichting Vrijwillig Leven. Niet eerder stond een organisatie terecht voor hulp bij zelfdoding. De kinderen De Jong zijn vlak na het overlijden aangehouden. Ze zaten een en twee nachten in de cel. Zij zijn boos over wat hun is overkomen. Vandaag moet de voorzitter van de stichting zich voor de rechter verantwoorden.