Belgische bond op bezoek bij Advocaat

Rijswijk. Een delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft gisteren een ontmoeting gehad met Dick Advocaat in Sint-Petersburg. De 61-jarige Nederlander, de huidige coach van Zenit St-Petersburg, is in beeld als opvolger voor de op 7 april ontslagen bondscoach René Vandereycken. ”De gesprekken evolueren positief met het oog op een mogelijke afhandeling binnen afzienbare tijd. Zodra meer bekend is, zal de KBVB hierover communiceren”, meldt de bond. Louis van Gaal, die ook een gesprek voerde met de Belgische bond, heeft zijn kandidatuur gisteren ingetrokken. Dat liet een vertrouwensman van de AZ-trainer weten aan de Belgische televisiezender Sporza. AZ-voorzitter Dirk Scheringa stond open voor een dubbelfunctie, maar Van Gaal lijkt liever te vertrekken naar Bayern München.