Belgen oefenen in Noord-Nederland

Belgen oefenen in Noord-Nederland Den Helder, 13 mei. ‘Crazy trip’ heet de achtdaagse oefening die 1.200 Belgische militairen houden in het noorden van Nederland. Zij kwamen vorige week vanuit Vlaanderen over land naar Leeuwarden en hebben zich vervolgens door de lucht en over de Waddenzee (vanuit Harlingen) ‘tactisch verplaatst’ naar Den Helder. Doel van de oefening is nabootsing van een scenario waarbij ze burgers uit een crisisgebied moeten evacueren. België heeft de Nederlandse marine om medewerking gevraagd om een groter oefengebied te creëren. Een paar honderd Nederlandse militairen verlenen hulp. De vrouw op de foto passeert een blokkade in Den Helder. Foto Reuters A cyclist passes by Belgian and Dutch soldiers during an exercise to evacuate civilians out of conflict zones in the northern town of Den Helder, May 12, 2009. REUTERS/Francois Lenoir (NETHERLANDS CONFLICT MILITARY)
Belgen oefenen in Noord-Nederland Den Helder, 13 mei. ‘Crazy trip’ heet de achtdaagse oefening die 1.200 Belgische militairen houden in het noorden van Nederland. Zij kwamen vorige week vanuit Vlaanderen over land naar Leeuwarden en hebben zich vervolgens door de lucht en over de Waddenzee (vanuit Harlingen) ‘tactisch verplaatst’ naar Den Helder. Doel van de oefening is nabootsing van een scenario waarbij ze burgers uit een crisisgebied moeten evacueren. België heeft de Nederlandse marine om medewerking gevraagd om een groter oefengebied te creëren. Een paar honderd Nederlandse militairen verlenen hulp. De vrouw op de foto passeert een blokkade in Den Helder. Foto Reuters A cyclist passes by Belgian and Dutch soldiers during an exercise to evacuate civilians out of conflict zones in the northern town of Den Helder, May 12, 2009. REUTERS/Francois Lenoir (NETHERLANDS CONFLICT MILITARY) REUTERS