Voetbalbond wijzigt opnieuw het schema van de play-offs

ZEIST. De play-offs voor deelname aan de Europa League beginnen toch zaterdag in plaats van donderdag. Dat heeft voetbalbond KNVB gisteren na overleg met FC Groningen, Feyenoord, NAC Breda en FC Utrecht, de vier deelnemers, besloten. De KNVB besloot zondag de eerste wedstrijden in de play-offs van de Europa League twee dagen naar voren te halen, van zaterdag naar donderdag. De reden van het besluit was dat woensdag 3 juni als datum voor een eventuele beslissende derde wedstrijd in de laatste ronde van de play-offs niet haalbaar is. Sommige spelers zijn wegens interlandverplichtingen vanaf begin juni niet meer beschikbaar voor hun club. Tegen het plan van de bond bestond echter veel weerstand, zo bleek gisteren. Clubs noemden het onder meer ondoenlijk qua veiligheid en kaartverkoop op zo`n korte termijn een wedstrijd te organiseren.