Ploeg Quickstep gaat door met Boonen

WEVELGEM. De Belgische wielerformatie Quickstep heeft besloten Tom Boonen niet te ontslaan wegens diens cocaïnegebruik. Ploegleider Patrick Lefevere maakte dat gisteravond bekend na een onderhoud met de wielrenner, de hoofdsponsor en enkele andere betrokkenen in Wevelgem. De voormalig wereldkampioen blijft nog wel geschorst voor onbepaalde tijd. Boonen zal zich bovendien intensief moeten laten begeleiden om van zijn drugsprobleem af te komen. Ook kan hij een fikse boete tegemoetzien. Zaterdag werd bekend dat de 28-jarige Belg twee weken geleden was betrapt bij een A-controle van de Vlaamse Gemeenschap. In mei 2008 werd hij ook al positief getest op gebruik van cocaïne en xtc. In een gisterochtend gepubliceerd interview uit december 2008 in de Vlaamse krant De Morgen gaf Boonen toe dat hij tevens op 15 november 2007 positief heeft getest op de harddrug. Boonen werd niet geschorst omdat de tests buiten de wedstrijden om waren.