Joodse groeperingen boycotten Europese religiebijeenkomst

Brussel. Joodse groeperingen hebben gisteren een Europese bijeenkomst van religieuze leiders geboycot. Onder andere het World Jewish Congress weigerde deelname, als protest tegen de aanwezigheid van de Federatie van Islamitische Organisaties Europa (FIOE). Volgens de Joodse organisatie is de FIOE gelieerd aan radicale Islamitische bewegingen, die eerder antisemitische uitspraken deden. ”Wij achten het niet gepast dat zulke groeperingen hier aanwezig zijn”, aldus de Joodse organisatie. De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, die de religieuze bijeenkomst van katholieken, joden en moslims organiseerde, bekritiseerde de boycot. Het doel van de jaarlijkse vergadering is juist de dialoog tussen religies te verbeteren, zei hij.