Jarig Nu.nl voor één keer ook op papier

Nu.nl, de populairste nieuwssite van Nederland, heeft vandaag een krant uitgebracht. Het is een eenmalige uitgave ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de site. De krant met een oplage van 300.000 exemplaren werd verspreid op NS-stations en andere openbare gelegenheden.

„Het is een kleine knipoog naar de discussie over de toekomst van de krant en de nieuwsvoorziening in Nederland”, zegt uitgever Joris van Lierop van Nu.nl. „Deze krant is geen voorbode van meer papieren uitgaven. Wij willen Nu.nl ontwikkelen als breed nieuwsmerk op allerlei platformen, zoals internet, tv en mobiel, maar waarschijnlijk niet op papier. Dat is zonder enige twijfel de meest bewerkelijke drager.”

Volgens Van Lierop heeft Nu.nl de nieuwsvoorziening in Nederland veranderd. „In het algemeen kan je zeggen dat nieuws op internet de nieuwsmarkt heeft veranderd. Kijk bijvoorbeeld naar het drama op Koninginnedag. Het echte nieuws hebben mensen al gehoord via talloze kanalen, waaronder Nu.nl. Later komen pas de dagbladen.” Nu.nl heeft 4,5 miljoen bezoekers per maand.

Meer over de krant van Nu.nl op nrc.nl/media