Enkele buien

Het gevecht tussen droge lucht in het noorden en vochtige, onstabiele lucht in het zuiden is op de weerkaart terug te zien door een sterk hogedrukgebied voor de kust van Noorwegen en een lagedrukgebied boven Frankrijk. Vandaag drong een storing vanuit het zuiden binnen, nadat het maandag ook al geruime tijd had geregend in Zuid-Limburg. Vannacht valt ten zuiden van de grote rivieren nog een buitje, in het noorden blijft het overwegend helder.

Morgen begint in het zuiden met enkele wolkenvelden. Het noorden is dan al zonnig. Maar ook in het midden en zuiden laat de zon zich overdag veelvuldig zien. In de loop van de middag trekken nieuwe wolkenvelden vanuit België binnen. Het blijft tot de avond droog. Bij een matige oostenwind wordt het wat warmer. Op veel plaatsen wordt het 20 graden, plaatselijk is 22 haalbaar.

Donderdag breidt het lagedrukgebied zich noordwaarts uit. Na een vrij zonnige start neemt de bewolking toe en in de loop van de middag gaat het ten zuiden van de grote rivieren regenen. In het noorden blijft het ook dan droog. Daar kan het nog een graad of 20 worden. Limburg komt wellicht niet verder dan een graad of 15.

Ook vrijdag kan er vooral in de zuidelijke helft van het land een bui vallen, zaterdag maakt ook het noorden kans op regen. De temperatuur zal enkele graden inleveren.