Crisisgesprekken in Georgië mislukken

Moskou. De politieke crisis in Georgië dreigt verder uit de hand te lopen, nadat gesprekken tussen de Georgische president Saakasjvili en vier leden van de verenigde buitenparlementaire oppositie gisteren op niets uitliepen. Zij waren op initiatief van de president bijeengekomen in een poging hun onderlinge conflict op te lossen. Na afloop van het gesprek zei een van de oppositieleden: ”Ik denk dat de dialoog vandaag is geëindigd”. Daarna werd opgeroepen tot nieuwe protestacties. De oppositie, die sinds 9 april door middel van demonstraties het aftreden van Saakasjvili eist, organiseerde afgelopen weekeinde opnieuw protestbijeenkomsten voor het parlement. Het vreedzame karakter van hun acties nam op 6 mei een wending toen een groep demonstranten het hoofdbureau van de politie wilde bestormen om enkele eerder gearresteerde medebetogers te bevrijden. Daarbij raakten 28 mensen gewond. Sindsdien lijkt de situatie in Tbilisi steeds verder uit de hand te lopen.