8 redenen om uit te gaan

Babylon Circus Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 20.30u. www.paard.nl Het tienkoppige Babylon Circus uit Lyon brengt een feestelijke mix van ska, punk, rock, jazz, reggae, gypsy en zelfs een mooie chanson. Klinkt enigszins als Mano Negra, Manu Chao en The Clash of The Skatalites.
Babylon Circus Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 20.30u. www.paard.nl Het tienkoppige Babylon Circus uit Lyon brengt een feestelijke mix van ska, punk, rock, jazz, reggae, gypsy en zelfs een mooie chanson. Klinkt enigszins als Mano Negra, Manu Chao en The Clash of The Skatalites.

1 festival

Amsterdams Studenten Festival (ASF)

Amsterdam. T/m 14 mei. .amsterdamsstudentenfestival.nl

Cultureel festival waar studenten een podium krijgen om hun kunsten te vertonen. Vanavond: vier toneelgroepen met thema’s van fietspomp tot huwelijkscrisis in het Comedytheater (20.00-23.30u), livebands in MP3 (20.30-01.00u) en een dj-contest in Winston Kingdom (22.00-03.00u).

2 stranddans

Solo’s@theSea

Den Haag: Strandpaviljoen De Fuut, Zuiderstrand. Tijd: 18.30. Prijs: (incl. diner) 37,50 euro. www.ddddd.nu

Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division geeft jonge en meer ervaren dansers/acteurs/performers de kans om een solo of een monoloog te dansen of te spelen. Tussen de solo’s geniet je van een driegangenmenu. T/m 29 mei.

3 festival

Festival Alliance Française

Amstelveen: Schouwburg en Cinema. Van 12 t/m 18 mei. www.alliance-francaise.nl

Zesdaags festival rondom de Franse taal, Franse cultuur, cinema, muziek en de Franse keuken. La French Music met o.a. Yves Duteil in P60, de wereldpremière van het toneelstuk Le Monde selon Gabriel van Andreï Makine en de 26e editie van het ‘Concours de la Chanson Alliance Française’.

4 theaterfestival

Bambierambam

Rotterdam: Lantaren/Venster. Van 12 t/m 21 mei, vanavond 20.30/22.30u. www.lantaren-venster.nl

Theatergroep Bambie neemt je tien dagen mee door tien jaar Bambiegeschiedenis, van Bambie 1 (1996) via Oleg! Oleg! Oleg! (2001) naar Bambie 10 (2006). Verder o.a. een Meet&Greet Bambiediner, een ‘doe met Bambie mee’ avond en een eindfeest.

5 muziek

Babylon Circus

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 20.30u. www.paard.nl

Het tienkoppige Babylon Circus uit Lyon brengt een feestelijke mix van ska, punk, rock, jazz, reggae, gypsy en zelfs een mooie chanson. Klinkt enigszins als Mano Negra, Manu Chao en The Clash of The Skatalites.

6 muziek

Het Vervolg: Nachtelingen

Maastricht: Ainsi. Tijd: 20.30u. www.theateraanhetvrijthof.nl

Het Vervolg speelt Nachtelingen, een muzikale bewegingsvoorstelling over vier vreemdelingen die de laatste trein hebben gemist.

7 beeldende kunst

Genomineerden Prix de Rome

Rotterdam (Witte de With) & Amsterdam (Zuiveringshal Oost). T/m 14 juni. www.prixderome.nl

Nieuw werk van de vier shortlistkandidaten en zes longlistkandidaten van de Prix de Rome 2009, de oudste staatsprijs voor kunstenaars en architecten (tot 35 jaar) in Nederland.

8 cabaret

Ontwerperscabaret

Den Haag: Theater Zeebelt. Op 12 & 13 mei, 20.30u. www.zeebelt.nl

Theater Zeebelt toont een combinatie van theater en grafisch ontwerp in The Iranian-Dutch Love Affair between Bodoni and Akzidenz Groteske, een cabaretvoorstelling van derdejaarsstudenten van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten.