5 redenen om tv te kijken

Belezen schurk The Good Girl RTL8, 20.30-22.10u. Justine (Jennifer Aniston) werkt in een supermarkt en is haar saaie leven zat. Ze valt voor de mooie ogen van een nieuwe, jongere winkelbediende (Jake Gyllenhaal) die zichzelf Holden noemt, naar de hoofdpersoon uit J.D. Salingers The Catcher in the Rye. Aniston speelt in deze onafhankelijke film een vrij glamourloze rol als neerslachtige kassavrouw. Dat doet ze overtuigend. (Miguel Arteta, 2002)
Belezen schurk The Good Girl RTL8, 20.30-22.10u. Justine (Jennifer Aniston) werkt in een supermarkt en is haar saaie leven zat. Ze valt voor de mooie ogen van een nieuwe, jongere winkelbediende (Jake Gyllenhaal) die zichzelf Holden noemt, naar de hoofdpersoon uit J.D. Salingers The Catcher in the Rye. Aniston speelt in deze onafhankelijke film een vrij glamourloze rol als neerslachtige kassavrouw. Dat doet ze overtuigend. (Miguel Arteta, 2002)

1 Thriller

Chaos

RTL7, 20.30-22.35u.

Doorsneethriller met Wesley Snipes als belezen schurk die allerlei citaten ophoest uit de chaostheorie van James Gleick. Tussen alle aanslagen, moorden en bankovervallen door houdt politieman Ryan Philippe het hoofd koel. (Tony Giglio, 2005)

2 film

The Good Girl

RTL8, 20.30-22.10u.

Justine (Jennifer Aniston) werkt in een supermarkt en is haar saaie leven zat. Ze valt voor de mooie ogen van een nieuwe, jongere winkelbediende (Jake Gyllenhaal) die zichzelf Holden noemt, naar de hoofdpersoon uit J.D. Salingers The Catcher in the Rye. Aniston speelt in deze onafhankelijke film een vrij glamourloze rol als neerslachtige kassavrouw. Dat doet ze overtuigend. (Miguel Arteta, 2002)

3 Sciencefiction

The Island

Veronica, 20.30-23.10u.

Achtervolgingsfilm in een postapocalyptische toekomst waarin mensen wachten om via een loterijsysteem te worden uitverkoren om naar ‘het eiland’ te gaan, de enige virusvrije zone op aarde. Al is dat paradijs natuurlijk weer eens niet wat het lijkt. Met Ewan McGregor en Scarlett Johansson. (Michael Bay, 2005)

4 Songfestival

Eurovisie Songfestival, 1ste halve finale

Ned.2, 21.00-23.05u.

Halve finale van de Europese zangwedstrijd. De Toppers mogen a.s. donderdag komen opdraven. Uiteraard weer met lichtironisch, maar stiekem toch enthousiast commentaar van Cornald Maas.

5 Restaurantstrijd

Mijn tent is top: finale

RTL4, 21.30-22.30u.

De finale van Mijn Tent is Top gaat tussen restaurant Moodz in Delft en De Pastinaeck in Amersfoort. Vorige week maakte de vakjury bekend dat Amiral in Apeldoorn de wedstrijd moest verlaten. Moodz behaalde de afgelopen week twee keer zoveel winst als De Pastinaeck, maar winst is niet de enige graadmeter om te winnen: ook sfeer en de kwaliteit van het eten en het gastheerschap tellen daarbij mee.