Weer geen coureur Ferrari op podium

Weer geen coureur Ferrari op podium Barcelona, 11 mei Ook de vijfde race van het Formule 1-seizoen verliep gisteren teleurstellend voor het team van Ferrari en dat is goed te zien aan de gezichten van de ‘pit crew’ van de Italiaanse renstal. Bij de Grote Prijs van Spanje viel de Finse oud-wereldkampioen Kimi Raikkonen na twintig van de 66 ronden met pech uit. Zijn Braziliaanse teamgenoot Felipe Massa verspeelde in de slotfase de vierde plaats doordat hij in brandstofnood kwam. De Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) en de Spaanse publiekslieveling Fernando Alonso (Renault) passeerden hem. Jenson Button behaalde zijn vierde zege van het seizoen. De Britse coureur van Brawn GP deed dat met overmacht en vergrootte zijn voorsprong in het wereldkampioenschap. Het leek er op dat Rubens Barrichello uit de schaduw zou stappen van zijn teamgenoot, maar de Braziliaan gokte verkeerd met zijn pitstopstrategie en werd achtste. Mark Webber (Red Bull) eindigde op de derde plaats. Foto AP Ferrari team members react inside their team pit during the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya racetrack on Sunday, May 10, 2009 in Montmelo, near Barcelona, Spain. (AP Photo/Manu Fernandez, Pool) Associated Press