Hoge druk

De meeste tuinen kunnen wel een stevige bui gebruiken. In het uiterste zuiden van het land gaat dit gebeuren, maar het regenachtige weer zet niet verder door.

Al dagenlang slingert ten zuiden van Nederland een storing met een flink regengebied. De laatste paar dagen lag de voorste begrenzing hiervan net over ons land met op zaterdag en zondag vooral de sluierbewolking die vanuit het zuiden dikker werd.

Afgelopen nacht en vanochtend viel er zelfs lokaal regen uit. De komende dagen zal deze storing weer aan Nederland tippen, om vervolgens, door het hogedrukgebied dat zich op de Noordzee bevindt, weer richting België te worden gedrukt. Bij dit alles heerst een stevige oostenwind.

Ook vannacht is er sprake van een doorstaande wind. Het is overwegend helder en het koelt af naar een graad of 6.

Morgen begint overal zonnig en dat blijft ook zo in het midden en noorden van het land, met 15 tot 18 graden. De wind trekt weer aan naar kracht 4 tot 5 en in de loop van de dag poogt de storing vanuit het zuiden richting Nederland te trekken. De bewolking neemt hier in de loop van de dag toe met in de avond een enkele bui en maxima rond 19 graden.

Ook na morgen blijft het zuiden gevoelig voor een bui. De rest van het land houdt het droog met behoorlijk wat zon en een gemiddelde temperatuur van 18 graden.