Gaspijpleiding ontploft in Moskou

moskou. In de nacht van zaterdag op zondag is in het zuidwesten van Moskou een gasleiding geëxplodeerd. Vuur spoot ruim 100 meter de lucht in en zette een nabijgelegen gebouw in vlam. Volgens Russische persbureaus zouden zeker drie mensen met brandwonden in het ziekenhuis zijn opgenomen. Woongebouwen in de buurt werden geëvacueerd en auto`s die binnen een straal van een halve kilometer van het vuur stonden geparkeerd, werden verwijderd. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Deskundigen wijzen erop dat het netwerk van gasleidingen in Moskou is verouderd. De Moskouse burgemeester, Yuri Luzh-kov, weet de ontploffing aan ”een technisch mankement”. Ongeveer 100.000 inwoners zitten voorlopig zonder stroom en gas.

Bekijk beelden van de vuurzee op nrc.nl/buitenland