Film van de dag

De muis Stuart Little wordt geadopteerd door een mensengezin. scene uit de film Stuart Little (1999) FOTO: Sony
De muis Stuart Little wordt geadopteerd door een mensengezin. scene uit de film Stuart Little (1999) FOTO: Sony Sony

Stuart Little. Deze live-action-film met sprekende dieren is een bewerking van een kinderboek van E.B. White uit 1945 over een eigenwijze muis die wordt geadopteerd door een mensengezin. Er wordt suggestief gebruik gemaakt van Manhattan als locatie en de milde spot over de ongerijmdheden van de adoptiepraktijk sorteert effect. Iedereen neemt aan dat er niets mis is met het adopteren van een muis. Alleen de jaloerse huiskat weet twee andere muizen te overtuigen om als de biologische ouders van Stuart verhaal te komen halen, en alweer durft niemand uit angst voor indiscretie protest aan te tekenen.(Rob Minkoff, 1999, VS), RTL8, 20.30-22.05u.