Daar bij de waterkant

WFA01T:WACHTEN OP HULP:ZUIDWOLDE;09MAY2009-Een jongen en meisje zitten bovenop hun auto te wachten op hulp. Vrijdagavond raakten ze op de Leeuwenveenseweg in het Drentse Zuidwolde onverklaarbare wijze van de weg en doken met hun auto de sloot in. Om de kleren droog te houden klom het tweetal op het dak van hun voertuig. Toen de politie ter plekke kwam bleek het niet mogelijk om zonder nat te worden de auto te verlaten. De brandweer werd ingeschakeld om de man en vrouw van het dak te halen. Ze raakten bij het ongeval niet gewond. De auto was er minder aan toe die kan als afgeschreven worden beschouwd. WFA/hm/str.Harm Meter te water geraakt
WFA01T:WACHTEN OP HULP:ZUIDWOLDE;09MAY2009-Een jongen en meisje zitten bovenop hun auto te wachten op hulp. Vrijdagavond raakten ze op de Leeuwenveenseweg in het Drentse Zuidwolde onverklaarbare wijze van de weg en doken met hun auto de sloot in. Om de kleren droog te houden klom het tweetal op het dak van hun voertuig. Toen de politie ter plekke kwam bleek het niet mogelijk om zonder nat te worden de auto te verlaten. De brandweer werd ingeschakeld om de man en vrouw van het dak te halen. Ze raakten bij het ongeval niet gewond. De auto was er minder aan toe die kan als afgeschreven worden beschouwd. WFA/hm/str.Harm Meter te water geraakt Meter, Harm / WFA

Een brullende motor en een flinke plons verstoorden vrijdagavond laat een broedende zwaan in Drenthe. Het gebeurde aan de Leeuwenveenseweg, de oude weg van Zuidwolde naar Hoogeveen, parallel aan de A28.

Een auto gleed in de vochtige berm, stuurde terug de weg op, raakte onbestuurbaar en daarna te water. Middenin de donkere weilanden, in een brede afwateringssloot, op vier meter van de kant.

Fotograaf Harm Meter was er eerder dan de brandweer. „Het was onoplettendheid, denk ik”, zegt Meter. „Die jongen en dat meisje waren het dak opgeklommen, omdat ze niet nat wilden worden. Gelukkig waren ze niet gewond. Het meisje was wel aangedaan, die was erg geschrokken. En de jongen rookte een sigaretje. Een beetje laconiek.”

De brandweer heeft een aluminiumtrap over het water gelegd. „En zo zijn ze er uitgeklommen. Helemaal droog, maar de auto is afgeschreven. Tsja, een uur later was ik bij het volgende ongeluk in Hollandscheveld. Daar was een auto met vier jongeren tegen een boom gebotst. Twee doden: een jongen en een meisje, allebei 22 jaar. De bestuurder had drank en drugs op. Die foto was iets anders, ja.”

De auto bij Zuidwolde is later met een kraan uit de sloot getakeld. Meter: „Dat hebben ze heel voorzichtig gedaan om dat nest van die zwaan niet te beschadigen. Ik heb vandaag nog gekeken. De zwaan zit er gewoon weer op. Hoeveel eieren? Een stuk of zes, geloof ik.”