Bayern nu gelijk met Wolfsburg

De strijd om de landstitel in Duitsland wordt steeds spannender. De verrassende koploper VfL Wolfsburg ging zaterdag met 4-1 onderuit bij VfB Stuttgart en zag Bayern München in punten op gelijke hoogte komen door een zege bij Energie Cottbus (3-1). Met nog drie wedstrijden te spelen hebben beide clubs zestig punten, één meer dan Hertha BSC.

Mario Gomez was zaterdag de beul van het Wolfsburg van coach Felix Magath, die vorig week bekendmaakte dat hij naar Schalke gaat. De Duitse international maakte alle vier de doelpunten van Stuttgart. Gomez bracht zijn seizoenstotaal op 23 goals, evenveel als Grafite van Wolfsburg.

Bayern München won de tweede wedstrijd onder leiding van interim-trainer Jupp Heynckes. José Ernesto Sosa, Martin Demichelis en Lukas Podolski scoorden voor de club van Mark van Bommel.

Hamburger SV verspeelde gisteren de laatste kans op het kampioenschap. Het elftal van de Nederlandse trainer Martin Jol verloor met 2-0 van Werder Bremen door twee doelpunten van Almeida.

FC Barcelona moet nog even geduld hebben voordat de Spaanse voetbaltitel kan worden gevierd. De koploper verspeelde gisteravond voor eigen publiek in de slotfase een voorsprong van 3-1 tegen Villarreal. Bij winst was Barcelona onbereikbaar geweest voor naaste belager Real Madrid. Nu kwamen de bezoekers in Nou Camp onverwacht terug tot 3-3.

Joseba Llorente pikte Barcelona in blessuretijd twee punten af. Heel lang wees niets op die mogelijkheid. Barcelona stond bij rust met 3-1 voor door treffers van Seydou Keita, Samuel Eto’o en Dani Alves. Llorente scoorde tegen.

Toen Eric Abidal met minder dan een kwartier te spelen rood kreeg en Matias Fernandez de achterstand vanaf de strafschopstip verkleinde tot 3-2, geloofde nog niemand onder de toeschouwers dat het kampioenschap een week moest worden uitgesteld. Llorente zorgde echter op het laatste moment voor de anticlimax. Barcelona werd ook getroffen door het vervelende bericht dat Andres Iniesta een spierscheuring opliep. Hij kan daardoor de finale van de Champions League missen.

Real Madrid, waarbij van de Nederlanders alleen Arjen Robben meespeelde en Royston Drenthe en Rafael van der Vaart in de slotfase mochten invallen, verloor zaterdag in Valencia kansloos met 3-0.