Vakantie in Nederland

Blijven we met vakantie in Nederland? Frits Abrahams schreef vorige week dat hij hoopt dat weinigen gehoor geven aan de oproep van staatssecretaris Heemskerk om in eigen land op vakantie te gaan. Dat doet hij zelf namelijk al.

Als er al zielige mensen naar Brasschaat (B) moeten uitwijken omdat wonen in Nederland te duur voor hen is, hoe kan de staatssecretaris dan verlangen dat wij in Nederland vakantie vieren!?

Mary

Het traditionele weekje voorjaarsvakantie met onze kleindochter hebben we dit keer als economisch vluchteling beleefd. In het Sauerland, waar een verblijf van acht dagen, half pension en alle faciliteiten die kinderen leuk vinden goedkoper is dan een kale week in een van de aangeklede bungalowparken. Misschien dat onze staatssecretaris zich eens moet verdiepen in het mechanisme van prijs-kwaliteit voordat hij ons tot Nederland veroordeelt.

Jaap de Jong

Staatssecretaris Heemskerk vierde afgelopen week vakantie op Terschelling, bleek uit een ansichtkaart die hij stuurde aan het Algemeen Dagblad. De hoofdredacteur van de krant vroeg zich meteen af of de bewindsman ook zijn zomervakantie in Nederland viert. Wordt het dit keer Zierikzee of Syracuse, schrijft Abrahams. Wat een luxe discussies! Hoeveel bijstandsmoeder, AOW’ers en andere steuntrekkers kunnen helemaal niet weg?

Clara Jansen

Dit staat in de regeringsverklaring van Balkenende IV: „Nederland is een open en internationaal georiënteerd land. Onze kansen en mogelijkheden zijn nauw verweven met die van andere.” Heemskerk is de weg kwijt.

P. Boogschot

Kijk voor reacties op www.nrc.nl/kwesties