Tiscali alleen nog actief in Italië

Aan de internationale aanwezigheid van de Italiaanse internetaanbieder Tiscali komt een einde. De voormalige eigenaar van World Online verkocht gisteren zijn laatste internetprovider in het buitenland. Het gaat om de Britse tak, die voor 236 miljoen pond (263 miljoen euro) is gekocht door de Britse telefonieketen Carphone Warehouse. Tiscali groeide na zijn oprichting in 1998 hard door overnames. De afgelopen jaren heeft Tiscali echter veel activiteiten in het buitenland moeten afstoten doordat de schuldenlast te hoog was opgelopen. De Nederlandse activiteiten van het bedrijf zijn al bijna twee jaar eigendom van KPN. De schuldenlast van Tiscali bedroeg eind vorig jaar ruim 600 miljoen euro, terwijl er nog maar 24 miljoen euro in kas was. Met de verkoop van de Britse tak, vorig jaar goed voor bijna 70 procent van de omzet van het bedrijf, zijn de problemen niet voorbij. Tiscali wil nog eens 210 miljoen euro ophalen met een aandelenemissie.