selectie

None

informatief

Het uur van de wolf: Freddy Mercury privé. Documentaire belicht de minder bekende aspecten uit het leven van Farrokh Bulsara (1946-1991), de flamboyante zanger die onder zijn artiestennaam Freddy Mercury met Queen vele hits scoorde en die overleed aan aids. Onder meer gesprekken met zijn moeder, zus, ex-geliefde en vrienden. Ned.3, 20.10-21.00u.

Deutschland tut was. Meer dan een kwart van de Duitse bevolking houdt zich bezig met vrijwilligerswerk. In een informatieve amusementsshow, gepresenteerd door Anne Gesthuysen en Sven Lorig, een eerbewijs aan de 23 miljoen vrijwillige helpers die zich voor anderen inzetten. ARD, 20.15-22.15u.

Profiel: Rowwen Héze. Reportage over de Limburgse band Rowwen Hèze belicht de magie van de Peel, het leven van de legendarische Christiaan Hesen en de zanger van de band Jack Poels die in zijn liedjes het dorp America en de dorpelingen beschrijft. Ned.3, 21.50-22.30u.

The birth of British music: Henry Purcell: The Londoner. Eerste aflevering van een serie waarin aan de hand van het leven en werken van vier grote componisten de ontwikkeling van de klassieke muziek in Engeland wordt behandeld. BBC 2, 21.00-22.00u.

praatprogramma

Wintertijd. Harry de Winter ontvangt acteur en muzikant Chris Zegers, die onder meer vertelt over zijn leven als zondagskind, Boursin verkopen in Singapore en de zoektocht naar de liefde. Ook aandacht voor Zegers’ favoriete muziek: o.a. Foo Fighters, The Black Crowes en Pink Floyd. Het Gesprek, 22.30-23.15u.

amusement

Dit was het nieuws. Satirisch commentaar op het nieuws met Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje. Gasten: journaliste Linda Polman en acteur Michel Sluysman. Presentatie Harm Edens. Ned.1, 21.30-22.10u.

muziek

Bill Baily’s remarkable guide to the orchestra. De Britse komiek, acteur en muzikant Bill Baily herschrijft op eigenzinnige wijze met behulp van het BBC Concert Orchestra o.l.v. Anne Dudley de muziekgeschiedenis. BBC 2, 22.40-23.40u

Radio

Opera Live. Fra Diavolo, door D.F.E. Auber (1782-1871). Orkest en koor van de Waalse Opera o.l.v. Giovanni Antonioni. Opname 30-4, Waalse opera in Luik Radio 4, 19.02-23.00u.