Paintball-verbod na schietpartij Duitsland

De Duitse regering verbiedt geweldspelletjes zoals paintball en lasertag omdat ze zouden aanzetten tot geweld. Er komt ook een strengere wapenwetgeving. De initiatieven zijn het gevolg van de schietpartij op de school in Winnenden in maart, waarbij een 17-jarige student vijftien mensen doodschoot en vervolgens zelfmoord pleegde.

Er komen strengere regels voor de registratie en het in huis bewaren van vuurwapens. Zo moet er een ‘biometrisch’ slot komen op kasten waarin vuurwapens worden bewaard, zodat die alleen met een vingerafdruk geopend kunnen worden. De dader in Winnenden gebruikte een pistool van zijn vader. Die had het wapen niet opgeborgen.

De voorzitter van de Duitse Schiet Federatie vindt het voorstel te ver gaan. Hij meent dat al zijn leden ten onrechte als misdadigers worden voorgesteld.

Nabestaanden van de slachtoffers in Winnenden vinden dan weer dat de regels niet ver genoeg gaan en pleiten voor een totaal wapenverbod. (AP)