Niet stabiel

Van een stabiel weertype zal de komende vijf dagen geen sprake zijn. Vandaag kan er in het zuidoosten al regen vallen, maandag en dinsdag vallen op meer plaatsen buien en daar kan onweer bij zitten. Wel is het aan de warme kant. Vanmiddag schijnt de zon geregeld, maar in de loop van de dag raakt het in Limburg bewolkt met in de avond naar verwachting enige tijd regen. Een regenstoring trekt namelijk vanuit Frankrijk naar het noorden en schampt de zuidoosthoek van ons land. Ook het oosten van Brabant en het zuiden van Gelderland zouden er wat van mee kunnen krijgen.

De middagtemperatuur loopt uiteen van 14 graden aan zee tot 18 in het binnenland. Er is weinig wind. Vannacht klaart het weer op en kan plaatselijk mist worden gevormd. Vooral in die gebieden waar regen gevallen is. De temperatuur daalt naar plaatselijk 5 graden in Overijssel tot rond 8 graden langs de kust.

Morgen begint vrij zonnig, ’s middags komt er wat bewolking opzetten en in het zuidoosten is er kans op een enkele, plaatselijke bui. De wind is zwak of matig uit richtingen tussen noord en oost. Het wordt 15 graden op de Waddeneilanden tot 20 in Brabant en Limburg. Begin volgende week probeert een lagedrukgebied vanuit Frankrijk invloed uit te oefenen op het weer. Dit betekent vanuit het zuiden toenemende kans op regen of onweersbuien. Het wordt veelal 17 tot 20 graden.