Messias met een puberbrein 3

Er moet mij iets van het hart betreffende de column van Marita Mathijsen. Het lijkt wel of Mathijsen iets van zich af moet schrijven.Haar analyse van het leven van Jezus aan de hand van bijbelfragmenten is verrassend. Maar waarom enkele keren voor haar interpretatie woorden gebruikt die onnodig kwetsend zouden kunnen zijn in hun platvloersheid voor hen die van die verhalen houden en er wellicht baat bij hebben. Dit temeer daar ze zo storend opvallen in een overigens gebruikelijker taal. Ik heb geprobeerd , equivalenten te vinden die minder storend zijn. Dat was niet zo moeilijk. Jammer van de overigens zo originele invalshoek om af te dalen naar een niveau dat dit onderwerp niet verdient. Ook is het verwarrend, dat ze hier en daar bijbelteksten volgt, maar evengoed er vrij op los fantaseert. Dat is een combinatie die niet werkt en onwetenschappelijk. Overigens, elke dag geniet ik van het/de NRC. Ook in de gedeeltelijk nieuwe verschijningsvorm.

    • Madzy Holl-Veldhuyzen van Zanten Per E-Mail