Ik heb genoten van de lintjesregen in Den Haag

Op 28 april las ik het artikel `Een lintje? Oh, maar ik ben in spijkerbroek!` en ik vond dat de auteur gelijk had. Waarom zo geheimzinnig over de lintjesregen? Maar op 29 april overkwam het mij zelf. Ik zat gelukkig strak in het pak, omdat ik voor een zakelijke bespreking naar Hotel des Indes was gelokt. En van daar ontrolde zich een volstrekt onverwachte, feestelijke dag, die begon met een vrolijke en warme huldiging door burgemeester Van Aartsen. Hierbij werd maar weer eens duidelijk hoeveel mensen in onze stad zich, vaak belangeloos, inzetten om de samenleving leefbaar te maken.

Achteraf moet ik constateren dat de geheimzinnigheid van de procedure en de geheimhouding van alle betrokkenen het onvergetelijke karakter van de dag hebben vergroot. Het zal een van de weinige dagen in mijn leven zijn geweest dat ik geen verantwoordelijkheid droeg of de regie voerde. Ik kon het rustig over mij heen laten komen en daar heb ik van genoten.