film

Clint Eastwood starred as retired gunfighter turned farmer William Munny in the 1992 Academy Award®-winning film "Unforgiven." Eastwood received a Best Actor Oscar® nomination for his performance in the film, which was named Best Picture of the year. In addition, Eastwood won the Oscar for his work directing the film. "Unforgiven" will screen at the Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Beverly Hills on Monday, September 29, 2003, as part of the 75th anniversary screening series "Facets of the Diamond: 75 Years of Best Picture Winners."
Clint Eastwood starred as retired gunfighter turned farmer William Munny in the 1992 Academy Award®-winning film "Unforgiven." Eastwood received a Best Actor Oscar® nomination for his performance in the film, which was named Best Picture of the year. In addition, Eastwood won the Oscar for his work directing the film. "Unforgiven" will screen at the Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Beverly Hills on Monday, September 29, 2003, as part of the 75th anniversary screening series "Facets of the Diamond: 75 Years of Best Picture Winners."

True Lies (James Cameron, 1994, VS). Peperdure en nogal ironische actiefilm van de regisseur van Titanic. Arnold Schwarzenegger is een soort James Bond, zonder dat echtgenote Jamie Lee Curtis daar weet van heeft. Typisch Amerikaanse moraal over gezin en huwelijk. Ook met Bill Paxton en Charlton Heston. Veronica, 22.00-0.55u.

Four Rooms (Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez & Quentin Tarantino, 1995, VS). Zelden vertoonde episodenfilm van vier Amerikaanse ‘onafhankelijken’ speelt in even zoveel kamers van hotel Mon Signor in Los Angeles. Verbinding tussen de vier variaties op het beproefde trio seks, drugs en geweld vormt de roomservice van de piccolo die door Tim Roth als stripfiguur wordt neergezet. Ook met Madonna, Antonio Banderas, Bruce Willis, Marisa Tomei. Canvas, 0.10-1.45u.

El abrazo partido (Daniel Burman, 2004, Argentinië). Een Pools-Joodse jongeman kampt met een identiteitscrisis in het door een economische crisis geplaagde Buenos Aires. Argentijns drama dankt belang vooral aan nevenplots over vele, uit verschillende landen afkomstige scharrelaars. Met Daniel Hendler als Ariel Makarof. Ned.2, 0.30-2.10u.