wie heeft hem niet?

Off shoulder jurk Wat: off shoulder jurk Waar: River Island Kost: 67 euro Hoeveel verkocht: uitverkocht binnen een week
Off shoulder jurk Wat: off shoulder jurk Waar: River Island Kost: 67 euro Hoeveel verkocht: uitverkocht binnen een week

De jaren-80-revival was toch voorbij? Blijkbaar niet. De jurk van River Island is hondspopulair, de eerste levering was binnen een week uitverkocht. Dutch Fashion Icon 2008 Aynouk Tan ziet niet direct in waarom: „Deze jurk is het net niet, te tuttig om jong te zijn en te hip voor ouderen. Een vrouw in haar midlifecrisis zie ik deze jurk aantrekken om eens een keer lekker gek te doen.” River Island verklaart het succes door de vele publicaties die de jurk heeft gehad, in onder meer Grazia en Vriendin. En nu ook nog een stukje in nrc.next. „Het is een vreemd ontwerp. De kleuren zijn redelijk, maar met de strik erbij en de blote schouder wordt het te veel. Wat mij betreft, neigt het naar lelijk. Ik ben er nog niet helemaal uit.”

In de rubriek ‘Wie heeft hem niet?’ bekijkt Alma Mathijsen de meest verkochte kledingstukken van verschillende winkels.

    • Alma Mathijsen