Water en vuur in Santa Barbara

Water en vuur in Santa Barbara santa barbara, 8 mei. Bosbranden kleuren de lucht oranje boven Butterfly Beach, bij de Californische stad Santa Barbara. Tientallen huizen gingen verloren bij de nieuwe bosbranden aan de ‘Amerikaanse Rivièra’. Die waren vandaag nog niet onder controle en verplaatsten zich vanuit de heuvels naar zee, aangewakkerd door harde wind. Ruim 12.000 mensen zijn geëvacueerd. Voor zover bekend zijn er geen dodelijke slachtoffers. Het is de derde verwoestende brand in het gebied binnen een jaar. Foto AFP SANTA BARBARA, CA - MAY 07: A child plays in surf reddened by the reflection of heavy smoke overhead from the Jesusita fire at Butterfly Beach on May 7, 2009 in Montecito, just south of Santa Barbara, California. Firefighters are experiencing a setback as the out-of-control wildfire is making a run to the west. Santa Barbara is suffering its third major wildfire to burn homes in less than a year. Dozens of homes have been destroyed, firefighters have been injured, and thousands of households are under mandatory evacuation orders. The fire is zero-percent contained and fire officials are bracing for more predicted high winds. David McNew/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP