Warmer

Het wordt geleidelijk aan warmer met op steeds meer plaatsen 20 graden. Toch blijft het, ondanks behoorlijk wat zon, niet overal helemaal droog. Vanuit het zuiden wordt de komende dagen warmere lucht aangevoerd, maar tegelijkertijd worden vanuit diezelfde hoek storingen onze kant op geduwd. Vanaf maandag veroorzaken die storingen stevige regen- en onweersbuien.

Vandaag kwam het weer nog uit het westen en na het passeren van de storing van vanmiddag, is het vannacht helder bij minima rond 6 graden.

Morgenochtend arriveert de eerste dunne sluierbewolking vanuit het zuiden. In de loop van de dag neemt de hoge bewolking toe en in de middag komt de zon er nog maar met moeite doorheen. In Limburg regent het zelfs af en toe, terwijl de zon in noord-Nederland nog wel waterig tevoorschijn komt. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind stijgt het kwik naar 14 graden langs de kust tot tegen de oostgrens lokaal 18 graden.

Ook zondag hebben vooral de zuidelijke provincies te maken met bewolking waar de zon versluierd doorheen schijnt. Maxima komen wat hoger uit met 16 tot 20 graden.

Vanaf maandag trekken onweerscomplexen, die zich boven Frankrijk en Spanje ontwikkelen, voor een deel over Nederland. Met lokaal 22 graden is het warm.