Voorkeur Radio, televisie en internet

Actualiteiten

EénVandaag. Terugblik op Apeldoorn, o.m. met twee hulpverleners. Ned.1, 18.15-18.40u.

Herdenking Apeldoorn. Rechtstreeks verslag van de herdenking voor de slachtoffers van de aanslag in Apeldoorn. Besloten herdenking in Schouwburg Orpheus met overlevende slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners. De presentatie is in handen van Astrid Kersseboom. Burgemeester De Graaf van Apeldoorn en minister-president Balkenende zullen spreken. Ook namens de slachtoffers zal iemand het woord voeren. Van de zijde van het Koninklijk Huis zijn koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig. Ook een aantal leden van het kabinet zal de dienst bijwonen. De herdenking is ook via RTL 4 (19.50-21.30u., gepresenteerd door Rick Nieman), te volgen. Ned.1, 20.25-21.20u.

Netwerk. Bijna acht jaar na het overlijden van Sylvia Millecam begint maandag de strafzaak tegen drie van haar zorgverleners, onder wie Jomanda. Hun wordt verweten dat ze Millecam de noodzakelijke medische zorg hebben onthouden en haar zwaar lichamelijk letsel hebben toegebracht. De toenmalige partner van Millecam, Nol Willemsen, over de strafzaak. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag Vandaag. Aandacht voor de herdenkingsdienst in Apeldoorn. Nova-verslaggever Tom Kleijn over zijn ervaringen in Afghanistan waar hij zich bij de Amerikaanse troepen voegde die op jacht gingen naar Talibaanstrijders. Ned.2, 22.15-23.00u.

Praatprogramma

De wereld draait door. Matthijs van Nieuwkerk en zijn tafelheer Jan Mulder praten met de Vlaamse mode-ontwerper Walter van Beirendonck en luisteren naar de Amsterdamse rockband Voicst. Ned.3, 19.30-20.20u.

Vrouw en paard. Tweede aflevering van het live discussieprogramma waarin vijf vrouwen met elkaar en met gasten praten over de actualiteit. De eerste aflevering werd in de media fiks bekritiseerd. Het panel bestaat uit Hanneke Groenteman, Sanne Wallis de Vries, Soundos el Ahmadi, Jet Kording en Heleen Mees. Het gaat in ieder geval over Veronica Lario, die via de krant heeft bekendgemaakt dat ze officieel wil scheiden van Silvio Berlusconi, de premier van Italië. Gast is Robert Vuijsje, journalist en schrijver die deze week de Gouden Uil, een Belgische literatuurprijs, won voor zijn debuutroman Alleen maar nette mensen. Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans geeft het startsein voor ‘De 27 uur van Europa’, een non-stop tocht door heel Nederland waarbij verschillende Europa-evenementen, zoals de nacht van Europa, worden aangedaan. De theologe en tv-presentatrice Jacobine Geel vertelt over de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van Koninginnedag in Apeldoorn, waarin zij voorging. Ned.1, 23.00-23.55u.

Friday night with Jonathan Ross. Ross ontvangt de Amerikaanse acteur Tom Hanks, de Britse tv-presentatrices Coleen Nolan en Carol McGiffin, zangeres en actrice Jane McDonald en de hip-hop-artiest Dizzee Rascal. BBC1, 23.35-0.35u.

Documentaire

Het uur van de wolf: Leonard Cohen – I’m your man. Portret van Leonard Cohen: dichter, zanger, monnik en ladiesman. Sinds de jaren 60 inspireert hij met zijn poëtische teksten, melancholische muziek en zijn innemende persoonlijkheid collega’s en fans. Cohen spreekt openhartig over zijn leven en zijn ‘leerlingen’, onder wie U2, Rufus Wainwright en Nick Cave, die zijn mooiste nummers tijdens een tributeconcert vertolken. Cohen praat over zijn leven, over zijn zieleroerselen en over de echte Suzanne. Met beeldmateriaal uit zijn persoonlijke archief. Ned.2, 22.55-23.50u.

Amusement

Het programma van Wim van Helzen. Nieuw praatprogramma met de Belgische cabaretier als presentator. Van Helzen ontvangt o.a. de lach-yoga Wiske Deschepper, Paul Vanden Berghe van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen, enige Levende Standbeelden en de Nederlandse cabaretière Katinka Polderman. Canvas, 20.40-21.25u.

Comedytrain International. Registratie van optredens van buitenlandse topcabaretiers die te gast waren in theatercafé Toomler in Amsterdam, de thuisbasis van Comedytrain. Vandaag de stand-up comedian Ross Bennett, die bekend staat om zijn ‘rubberen gezicht’ en wordt geprezen om zijn uitvoering van vele typetjes. Ned.3, 0.00-0.30u.