vandaag

In het nieuws:

In Apeldoorn worden om 20.15 uur de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag herdacht. Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima wonen de besloten bijeenkomst voor de slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners bij in de Schouwburg Orpheus. Op het Marktplein is de bijeenkomst op schermen rechtstreeks te volgen.

De Tjechische president Vaclav Klaus benoemt een overgangsregering. De huidige centrum-rechtse regering was eind maart door een vertrouwensstemming ten val gebracht. De partijloze regeringsleden blijven aan tot de verkiezingen in oktober.

Het NOC*NSF presenteert in Papendal de ambassadeurs voor het Nederlands Olympisch en Paralympisch Team voor de winterspelen van 2010 in Vancouver.

Het Rode Kruis bestaat 150 jaar. Vandaag, op de geboortedag van oprichter Henry Dunant, wordt dit met honderd miljoen vrijwilligers wereldwijd gevierd.

Uitspraak in de zaak tegen een 39-jarige ex-ambtenaar uit Zevenaar. Hij zou de gemeente Winterswijk tussen 2006 en 2008 voor circa 2,7 miljoen euro hebben opgelicht.

De Fietsersbond en de Stichting Consument en Veiligheid beginnen de landelijke actie Veilig achterop de fiets. Jaarlijks raken 4.400 kinderen ernstig gewond doordat ze bekneld raken tussen de spaken.