UEFA Cup-finale: Sjaktar-Bremen

RIJSWIJK, 8 mei. - De finale van het toernooi om de UEFA Cup gaat op 20 mei in Istanbul tussen Sjaktar Donetsk en Werder Bremen. Werder won gisteravond in Hamburg verrassend met 3-2 van HSV, na voor eigen publiek met 1-0 te hebben verloren. HSV, getraind door Martin Jol, was al na twaalf minuten op voorsprong gekomen door een treffer van de Kroaat Ivica Olic. Werders Braziliaanse sterspeler Diego maakte voor rust gelijk: 1-1. De Peruaan Claudio Pizarro zette Bremen weer op voorsprong, halverwege de tweede helft: 1-2. Frank Baumann maakte 1-3. Door de tweede treffer van Olic (2-3) was het nog even spannend. Sjaktar had eerder op de avond zijn Oekraïense rivaal Dinamo Kiev teruggewezen. In Donetsk maakte de Braziliaan Ilsinho vlak voor tijd de winnende treffer: 2-1. De heenwedstrijd was in 1-1 geëindigd.