Tony Allen

Tony Allen Amsterdam De legendarische Nigeriaanse drummer/componist Tony Allen werd vooral bekend als grondlegger van de zogenoemde Afrobeat. Hij drumde jarenlang in de band van de eveneens Nigeriaanse Fela Kuti. Meer recent speelde hij met Air en Jarvis Cocker van Pulp. Dit weekeinde is hij te gast bij de Red Bull Music Academy en treedt hij op in de voormalige drukkerij van Trouw, met onder anderen leden van het Berlijnse jazzdance collectief Jazzanova en producer/bassist Paul Randolph. 10 mei, 21u, Trouw, Amsterdam. Inl: www.trouwamsterdam.nl NORTHSEA JAZZ 2003- TONY ALLEN FOTO LEX VAN ROSSEN
Tony Allen Amsterdam De legendarische Nigeriaanse drummer/componist Tony Allen werd vooral bekend als grondlegger van de zogenoemde Afrobeat. Hij drumde jarenlang in de band van de eveneens Nigeriaanse Fela Kuti. Meer recent speelde hij met Air en Jarvis Cocker van Pulp. Dit weekeinde is hij te gast bij de Red Bull Music Academy en treedt hij op in de voormalige drukkerij van Trouw, met onder anderen leden van het Berlijnse jazzdance collectief Jazzanova en producer/bassist Paul Randolph. 10 mei, 21u, Trouw, Amsterdam. Inl: www.trouwamsterdam.nl NORTHSEA JAZZ 2003- TONY ALLEN FOTO LEX VAN ROSSEN Rossen, Lex van

Amsterdam

De legendarische Nigeriaanse drummer/componist Tony Allen werd vooral bekend als grondlegger van de zogenoemde Afrobeat. Hij drumde jarenlang in de band van de eveneens Nigeriaanse Fela Kuti. Meer recent speelde hij met Air en Jarvis Cocker van Pulp. Dit weekeinde is hij te gast bij de Red Bull Music Academy en treedt hij op in de voormalige drukkerij van Trouw, met onder anderen leden van het Berlijnse jazzdance collectief Jazzanova en producer/bassist Paul Randolph.

10 mei, 21u, Trouw, Amsterdam. Inl: www.trouwamsterdam.nl