Selectie Kinderen

Den Bosch/Nijmegen

Het ‘Fantastisch Dierenhotel’ is in de meivakantie nog in Den Bosch en Nijmegen te zien. Kinderen kunnen er genieten van films met fantastische dieren in de hoofdrol, spelen met de filminstallaties en zelf films maken. In het hotel houden ze ook een ‘Fantastisch Muizenfeest’ (4 t/m 6 jaar). Kom verkleed als muis en vier met de andere muizen feest. Er is een muizenpicknick met miniglaasjes muizenlimonade. Maak een film met muis in het muizenhuis en trek een grappige muizensnoet voor het filmportret. Daarna worden verrassingsfilmpjes vertoond. Grotere kinderen (7 t/m 12 jaar) kunnen een dieren silhouettenfilm maken. Za 9 mei, Verkadefabriek. Inl www.verkadefabriek.nl, res 073-6818160. Zo 10 mei, Lux, Nijmegen. Inl www.lux-nijmegen.nl, res film@lux-nijmegen.nl of 0900-5894636

Appelscha

Op zondag 10 mei kan er getimmerd worden bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer het Drents Friese Wold. Er worden vlinderkastjes gebouwd. De boswachter van Staatsbosbeheer helpt tijdens het maken en gaat ook vertellen waar het kastje het beste kan hangen om de vlinders naar binnen te lokken. Tussen 13-16u. Materiaalkosten: €7,50. Terwisscha 6a. Res 0516-464020. Inl www.staatsbosbeheer.nl

Amstelveen

Bijna iedereen heeft wel eens een frisbee geworpen. Maar veel mensen weten niet dat frisbeeën een officiële sport is, met alles erop en eraan: spelregels, wereldkampioenschappen en een groep fanatieke beoefenaars. Op zondag 10 mei kan iedereen op de speelweide in het Amsterdamse Bos gratis kennis maken met deze sport. Er is een doorlopend programma tussen 11u en 17u, waar trainers om 12u en 14u een demonstratie geven. Bosbaanweg 5. Inl www.amsterdamsebos.nl

Amsterdam

Bij Helden & Boeven Kinderboeken kunnen kinderen letters drukken en dieren tekenen op de workshop ‘Aap, Beer, Cheeta’ naar het gelijknamige boek van Henriette Boerendans op zaterdag 9 mei. Van 13 t/m 24 mei is het Annie MG Schmidtweek. In de bioscoop in het souterrain van de winkel worden films gedraaid zoals Otje, Ibbeltje, Minoes, Abeltje, Pluk van de Petteflet en Ja zuster, Nee zuster. Natuurlijk wordt er ook uit haar boeken voorgelezen en woensdag 20 mei wordt er Hasselbramenjam gemaakt. Bosboom Toussaintstraat 27. Inl www.heldenboeven.nl

Den Haag

De kunstenaar M.C. Escher zet kijkers vaak op het verkeerde been. Zo stroomt in zijn werk Waterval het water omhoog in plaats van gewoon naar beneden. Escher gebruikt hiervoor een truc: de onmogelijke driehoek, een driehoek waarvan de poten niet aansluiten. Deze ingenieuze constructie kan op 10 mei worden nagemaakt bij Escher in Het Paleis. Iedereen tussen 5 en 15 jaar kan op een workshop driehoeken komen knippen en plakken en zelf in elkaar zetten. Van 13u30-16u30. Lange Voorhout 74. Inl www.escherinhetpaleis.nl

Overveen

Waarom staat een eend soms op zijn kop in het water? Wat zijn ze dan aan het doen? Waarom heeft een meerkoet zulke ‘rare’ poten? Op die vragen krijgen kinderen bij de excursie ‘Vogels in en om het water’ door natuurgebied Zuid-Kennemerland een antwoord. Ook moeten kinderen opdrachtjes uitvoeren. Neem een kijker mee! Op 10 mei van 11-12u15 voor 4 t/m 10 jaar. Tegelijkertijd start er ook een vogelexcursie voor volwassenen. Start: bij de ingang van Middenduin, Duinlustweg. Deelname is gratis. Aanmelden niet nodig. Inl 023-5246786 en www.ivn.nl/zuidkennnemerland