Rachel (28)

Hester Carvalho: „Rachel mag van mij winnen. Ze heeft nuances in haar stem. Duffy deed ze bijvoorbeeld heel mooi. Ze heeft ook meer om naar te kijken dan de andere kandidaten. Ik weet nog niet zo goed waar Rachel terecht gaat komen. Wat haar smaak is. Lisa is bijvoorbeeld een meer uitgesproken type. Ik ben benieuwd wat Rachel nog meer in huis heeft. Ze kan heel veel. Dat zie je. Het is een voordeel dat het met haar nog alle kanten op kan.”

Frank Provoost: „Echt nieuw is Rachels talent niet, na drie albums en negen singles (waarvan één op nummer één en vier in de toptien). Niks mee te maken, vond RTL, dat snapt de kijker toch allemaal niet. En het moet gezegd: Rachel kan ook gewoon goed zingen. Haar versie van ‘Warwick Avenue’ (Duffy) klinkt het precies zoals het hoort. Het is technisch perfect. En dat is nu ook juist wat eraan schort. Het leeft niet. Het is klinisch, kil, dood. Die stem moet schuren, al dan niet geholpen door een enkeltje zelfkant (denk aan Britney!). Zo niet, dan wacht Rachel een grootse musicalcarrière. Of wacht: er komt altijd weer een tv-talentenjacht.”

Jan Vollaard: „Rachel, laten we eerlijk zijn, zingt vaak net niet lekker zuiver. Ze is een popdiva in spé die indrukwekkend uit kan pakken, met de aantekening dat ze regelmatig te hoog grijpt bij haar stembuigingen en zwaar aangezette refreinen. Je moet ervan houden; mij deed ze een paar keer gillend naar de oren grijpen.”

Yaël Vinckx: „Rachel heeft al aan de roem mogen ruiken, dat heet in de woorden van de jury onheilspellend ‘een verleden’, en gaat door roeien en ruiten om haar doel te bereiken. Maar Rachel wil te graag. Dat leidt tot krampachtige optredens, met bedachte poses en stembuigingen. Houdt ze het daarentegen klein, dan overtuigt ze.”