Pfannberger door UCI voorlopig geschorst, Valverde naar rechter

Aigle. In navolging van zijn ploeg Katoesja heeft de internationale wielrenunie UCI de Oostenrijker Christian Pfannberger (29) voorlopig geschorst. Eergisteren werd bekend dat de wielrenner positief heeft gereageerd bij een vliegende dopingtest. Er werden sporen van epo in zijn urinestaal gevonden. Pfannberger blijft door de UCI geschorst totdat het Oostenrijkse antidopingbureau uitspraak doet in de zaak. De renner werd in 2004 ook al betrapt en was daarna twee jaar geschorst. Hij riskeert nu een levenslange schorsing. De Spanjaard Alejandro Valverde heeft gerechtelijke stappen aangekondigd tegen de antidopingprocureur Ettore Torri van het Italiaanse olympisch comité (CONI). Het CONI wil de renner twee jaar schorsen naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij de dopingaffaire rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes.