Overige films

The Edge (Lee Tamahori, 1997, VS). Scenarist David Mamet goochelt met genreconventies in ouderwetse avonturenfilm waarin twee rivaliserende mannen in de wildernis belanden en gedwongen worden samen strijd te leveren tegen een enge beer. Met Anthony Hopkins als oude intellectueel en Alec Baldwin als onstuimige fotograaf die iets heeft met Hopkins’ echtgenote Elle Macpherson. RTL5, 20.30-22.45u.

* Peggy Sue Got Married (Francis Ford Coppola, 1986, VS). Melancholiek romantische komedie, verwant aan Back to the Future. Kathleen Turner ziet zich 25 jaar teruggeplaatst in de tijd en kan haar verleden in de jaren vijftig herbeleven, met behoud van haar verworven levenswijsheid en in het schurende besef dat haar huwelijk met Nicolas Cage zal mislukken. RTL8, 20.30-22.35u.

* Los muertos (Lisandro Alonso, 2004, Argentinië). Het debuut van de jonge regisseur (1975) ging over een dag uit het leven van een houthakker, nu draait het om een vergelijkbare, oudere man. Hij haalt honing uit een boom, hij slacht een geit, hij roeit in een bootje. Het zijn handelingen die gefilmd zijn alsof ze louter uit instinct voortkomen. Summier plot wil dat die man, zojuist vrijgelaten uit de gevangenis, een grote rivier oversteekt om bij zijn dochter te komen. Ned.2, 0.45-2.05u.