Lisa (21)

Hester Carvalho: „Lisa is mijn nummer drie. Ze heeft een enorm geluid. Hoe zeg ik dat nou aardig? Ik vind haar nogal een loeistem hebben. Ze blaast alles omver. Dat is knap, maar ik hou er persoonlijk niet zo van. Alhoewel, Anouk had in het begin ook zo’n stem en die heeft ’m weten te ontwikkelen. Dat kan bij Lisa ook veranderen. In haar voorkomen vind ik Lisa een beetje vlak. Ze is een biker chick bijna, met die tattoos. Die vind ik niks, net zoals haar oma laatst zei.”

Frank Provoost: „Lisa is niet overdreven mooi, mager of elegant. Ze voldoet kortom nauwelijks aan alle belachelijke vleeskeuringscriteria die even typerend zijn voor X Factor als blatende juryleden. Alleen bij Lisa sprak de jury de waarheid. Dat ze fantastisch was. Dat ze ging winnen. Waarom? Omdat haar stem klinkt als een klok. Omdat ze de snik heeft. Als Lisa niet toegeeft aan de ik-ben-gewoon-mezelf terreur (Jezelf zijn doe je maar in je eigen tijd! Voortaan ben je heldin!), is Nederland een rock-’n-roll-diva rijker.”

Jan Vollaard: „Hè hè, eindelijk! verzuchtte Gordon toen Lisa zich met haar dijk van een stem aandiende bij de auditie. Eindelijk een meisje dat kan zingen, zelfs nog een tikkeltje bombastischer dan Anouk. Lisa is een rock chick die het opneemt voor „stevige meisjes”. Bewegen is niet haar sterkste punt en na haar auditie hoor ik weinig ontwikkeling in het melodramatische repertoire dat ze bij de liveshows liet horen.”

Yaël Vinckx: „Lisa kan zingen. Dat zegt iedereen en iedereen heeft gelijk. Maar waarom word ik er dan niet warm of koud van? Is het haar geluid – de volumeknop lijkt altijd op tien te staan – of haar onzekerheid? Zo makkelijk als Lisa zingt, zo ongemakkelijk staat ze op het podium. En dat is lastig voor een finalist van X Factor, dat tenslotte een liveshow is, geen studiosessie.”