Hulporganisaties mogen werk in Darfur uitbreiden

Khartoum, 8 mei. - De Soedanese regering zal VN-hulporganisaties en andere niet-gouvernementele hulpgroepen die nog in het land zijn toestaan hun operaties in Darfur uit te breiden. Dat is gisteren officieel meegedeeld in Khartoum. Daardoor kan het gat dat werd geslagen door de uitwijzing van dertien buitenlandse hulporganisatie in maart gedeeltelijk worden gedicht. De uitwijzing volgde direct op de uitgifte door het Internationaal Strafhof van een arrestatiebevel tegen de Soedanese president Bashir, op verdenking van misdrijven tegen de menselijkheid in Darfur. In de West-Soedanese regio zijn 4,7 miljoen mensen afhankelijk van humanitaire hulp. Buitenlandse organisaties zeggen dat de uitwijzing heeft geleid tot problemen met de distributie van hulp.