Honkbal: Ramirez 50 duels geschorst

De Amerikaanse honkballer Manny Ramirez is met onmiddellijke ingang geschorst wegens een positieve dopingtest. De 36-jarige power-hitter van de Los Angeles Dodgers, dit seizoen tot dusver goed voor een slaggemiddelde van .348 en zes homeruns, moet vijftig wedstrijden toekijken. Hij is pas op 3 juli weer speelgerechtigd.

De schorsing kost hem 7,7 miljoen dollar (circa 5,75 miljoen euro). Ramirez, twaalfvoudig All Star, heeft bij de Dodgers een tweejarige verbintenis ondertekend ter waarde van 33,5 miljoen euro. Vorig seizoen speelde hij voor de Boston Red Sox. Ramirez is de ‘grootste vangst’ sinds de Major League Baseball in 2003 begon met het controleren op verboden prestatiebevorderende middelen.

Ramirez heeft gisteren in een verklaring laten weten geen beroep te zullen aantekenen tegen zijn straf. „Ik heb onlangs een dokter geraadpleegd wegens een persoonlijk gezondheidsprobleem. Hij heeft me een medicijn voorgeschreven, geen anabole steroïde, waarvan hij dacht dat het in orde was. Het middel bleek helaas toch op de zwarte lijst te staan. Volgens de richtlijnen ben ik dan verantwoordelijk. Meer wil ik er niet over zeggen. Alleen dat ik de afgelopen vijf seizoenen probleemloos vijftien drugstests heb ondergaan.”

Vannacht verloren de Dodgers voor eigen publiek met 11-9 van het het laaggeklasseerde Washington Nationals. Daarmee kwam een eind aan dertien thuiszeges op rij, waarmee het record van de Detroit Tigers uit 1911 (twaalf keer thuiszege op rij) werd gebroken.

In een ander duel wisten de honkballers van de Boston Red Sox vannacht een oud record in de Major League te evenaren. De thuisploeg liet in de zesde inning van het duel met Cleveland Indians twaalf runs op rij noteren voordat de eerste speler werd uitgeschakeld. De Red Sox wonnen de wedstrijd ruim met 13-3. In 1953 scoorden de Brooklyn Dodgers eveneens twaalf runs voor het eerste ‘uitje’ in de wedstrijd tegen de Philadelphia Phillies. (ANP)

Bekijk beelden van Manny Ramirez op nrc.nl/sport