Film van de dag

(Steven Spielberg, 1975, VS) Niemand durfde in 1975 het water meer in door Jaws. JAWS f oto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory.
(Steven Spielberg, 1975, VS) Niemand durfde in 1975 het water meer in door Jaws. JAWS f oto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Jaws. Fameuze tweede speelfilm van Steven Spielberg is de moeder aller haaienfilms: hij zorgde er in de zomer van 1975 voor dat niemand meer het water in durfde. De enige haai die er in voorkwam was een mechanische. Omdat die haai niet goed werkte, hield Spielberg hem zoveel mogelijk buiten beeld. Een gouden greep die veel bijdraagt aan de tergende spanning, net zoals de camera die dicht bij het water wordt gehouden en zo een belangrijke factor is voor het oproepen van de suggestie van terreur die zich net onder de oppervlakte bevindt. Met Roy Scheider, Robert Shaw en Richard Dreyfuss. (Steven Spielberg, 1975, VS), België 1, 23.45-1.45u.André Waardenburg