Duitsland

Duitsland Hamburg Met onderkoeld realisme schilderde de Amerikaan Edward Hopper (1882-1967) geïsoleerde mensen. Vaak staan ze achter een raam: er is wel een buitenwereld, maar die lijkt ver weg. Hoppers werk werd een synoniem voor de melancholie van het moderne leven. De expositie Modern Life – Edward Hopper und seine Zeit presenteert acht van zijn bekendste schilderijen samen met werk van ook niet altijd vrolijke tijdgenoten, zoals Lyonel Feininger, Georgia O’Keeffe en Man Ray. T/m 30 aug Bucerius Kunstforum, Rathausmarkt 2. Inl 0049-403609960 en www.buceriuskunstforum.de.
Duitsland Hamburg Met onderkoeld realisme schilderde de Amerikaan Edward Hopper (1882-1967) geïsoleerde mensen. Vaak staan ze achter een raam: er is wel een buitenwereld, maar die lijkt ver weg. Hoppers werk werd een synoniem voor de melancholie van het moderne leven. De expositie Modern Life – Edward Hopper und seine Zeit presenteert acht van zijn bekendste schilderijen samen met werk van ook niet altijd vrolijke tijdgenoten, zoals Lyonel Feininger, Georgia O’Keeffe en Man Ray. T/m 30 aug Bucerius Kunstforum, Rathausmarkt 2. Inl 0049-403609960 en www.buceriuskunstforum.de.

Hamburg

Met onderkoeld realisme schilderde de Amerikaan Edward Hopper (1882-1967) geïsoleerde mensen. Vaak staan ze achter een raam: er is wel een buitenwereld, maar die lijkt ver weg. Hoppers werk werd een synoniem voor de melancholie van het moderne leven. De expositie Modern Life – Edward Hopper und seine Zeit presenteert acht van zijn bekendste schilderijen samen met werk van ook niet altijd vrolijke tijdgenoten, zoals Lyonel Feininger, Georgia O’Keeffe en Man Ray. T/m 30 aug Bucerius Kunstforum, Rathausmarkt 2. Inl 0049-403609960 en www.buceriuskunstforum.de.