Derde geval van Mexicaanse griep in Nederland

Bilthoven, 8 mei. - Bij een 52-jarige Nederlandse man is de Mexicaanse griep vastgesteld. Dat meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag. De man wordt behandeld met Tamiflu en is aan de beterende hand. Hij keerde op 6 mei met KLM-vlucht KL 686 terug uit Mexico. De GGD zoekt contact met medereizigers die in zijn nabijheid zaten voor een behandeling met virusremmers. De man is de derde persoon met Mexicaanse griep in Nederland. Gisteren werd bekend dat een 53-jarige vrouw die op 30 april met een vlucht uit de Mexicaanse badplaats Cancun op Schiphol aankwam de griep heeft. Eerder werd de ziekte vastgesteld bij een 3-jarig kind dat met de ouders naar een feest in Mexico was geweest. De vrouw en het kind zijn inmiddels hersteld, aldus het RIVM.