De laatste dagen van Emma Blank

Het dienstmeisje (Eva van de Wijdeven) in De Laatste Dagen van Emma Blank moet ook meedoen aan het vernederende rollenspel. De laatste dagen van Emma Blank In 22 bioscopen De wereld die theatermaker/filmregisseur Alex van Warmerdam oproept is altijd keurig aangeharkt en grimmig en ontregelend tegelijk. Dat maakt zijn films zowel herkenbaar Hollands als vervreemdend en soms verontrustend. Het uitgangspunt van zijn nieuwe film De laatste dagen van Emma Blank is kluchtig. De titelheldin (Marlies Heuer) is ongeneeslijk ziek en houdt haar huishouden in een wurggreep. Ze dwingt haar huisgenoten mee te doen aan een vernederend rollenspel. Regie: Alex van Warmerdam. Met: Gene Bervoets, Annet Malherbe Scene uit de film De Laatste Dagen van Emma Blank (2009) Foto: A-Film
Het dienstmeisje (Eva van de Wijdeven) in De Laatste Dagen van Emma Blank moet ook meedoen aan het vernederende rollenspel. De laatste dagen van Emma Blank In 22 bioscopen De wereld die theatermaker/filmregisseur Alex van Warmerdam oproept is altijd keurig aangeharkt en grimmig en ontregelend tegelijk. Dat maakt zijn films zowel herkenbaar Hollands als vervreemdend en soms verontrustend. Het uitgangspunt van zijn nieuwe film De laatste dagen van Emma Blank is kluchtig. De titelheldin (Marlies Heuer) is ongeneeslijk ziek en houdt haar huishouden in een wurggreep. Ze dwingt haar huisgenoten mee te doen aan een vernederend rollenspel. Regie: Alex van Warmerdam. Met: Gene Bervoets, Annet Malherbe Scene uit de film De Laatste Dagen van Emma Blank (2009) Foto: A-Film

In 22 bioscopen

De wereld die theatermaker/filmregisseur Alex van Warmerdam oproept is altijd keurig aangeharkt en grimmig en ontregelend tegelijk. Dat maakt zijn films zowel herkenbaar Hollands als vervreemdend en soms verontrustend. Het uitgangspunt van zijn nieuwe film De laatste dagen van Emma Blank is kluchtig. De titelheldin (Marlies Heuer) is ongeneeslijk ziek en houdt haar huishouden in een wurggreep. Ze dwingt haar huisgenoten mee te doen aan een vernederend rollenspel. Regie: Alex van Warmerdam. Met: Gene Bervoets, Annet Malherbe.