Daniele Gatti dirigeert de Wiener

Daniele Gatti dirigeert de Wiener Amsterdam De Italiaanse dirigent Daniele Gatti, vaak te gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest, leidt op 15 mei een concert van de Wiener Philharmoniker. Het programma is gevarieerd: de ouverture Il barbiere di Siviglia van Rossini, Jeu de cartes van Stravinsky, de Nederlandse première van het Concert voor harp en orkest (2007-’08) van André Previn (solist: Xavier de Maistre) en de Vierde symfonie ‘Italiaanse’ van Mendelssohn, dit jaar 200 jaar geleden geboren. Wiener Philharmoniker: 15 mei 20u15 Concertgebouw Amsterdan res 020 6718345 Italian conductor Daniele Gatti, appointed French National Orchestra new musical director, poses 17 October 2007 in Radio France concert hall in Paris. The 45-year-old Milanese will succeed from September 2008 on to German Kurt Masur. Le chef d'orchestre italien Daniele Gatti, nommé directeur musical de l'Orchestre national de France (ONF), pose le 17 octobre 2007 dans la salle de concert de la maison de Radio France dont dépend cette formation de 120 musiciens. Le Milanais de 45 ans sucèdera à partir de septembre 2008 à l'Allemand Kurt Masur, âgé de 80 ans. AFP PHOTO STEPHANE DE SAKUTIN AFP

Amsterdam

De Italiaanse dirigent Daniele Gatti, vaak te gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest, leidt op 15 mei een concert van de Wiener Philharmoniker.

Het programma is gevarieerd: de ouverture Il barbiere di Siviglia van Rossini, Jeu de cartes van Stravinsky, de Nederlandse première van het Concert voor harp en orkest (2007-’08) van André Previn (solist: Xavier de Maistre) en de Vierde symfonie ‘Italiaanse’ van Mendelssohn, dit jaar 200 jaar geleden geboren.

Wiener Philharmoniker: 15 mei 20u15 Concertgebouw Amsterdan res 020 6718345